Smoothie φραουλα& μπανανα

ΕΥΚΟΛΗ+ ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!

Με 7 απλά στάδια!

  • 400g γιαούρτι 2% αγελαδινό
  • 480ml γάλα 1,5% αγελαδινό
  • 2 μεγάλες μπανάνες
  • 320g φράουλες
  • 1κ.σ. μέλι (προαιρετικό)

  1. Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις τεμαχίζουμε σε ροδέλες. 
  2. Πλένουμε καλά τις φράουλες, αφαιρούμε τα πράσινα κοτσάνια και τις κόβουμε στη μέση
  3. Ρίχνουμε στο μπλέντερ 1/2 του γιαουρτιού, το 1/2 γάλακτος, και τις κομμένες μπανάνες 
  4. Χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα
  5. Αδειάζουμε το smoothie μπανάνας σε 2 ποτήρια
  6. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την φράουλα με το υπόλοιπο γιαούρτι και γάλα (αν θέλετε αυτή τη φορά μπορείτε να προσθέσετε και 1 κουταλιά της σούπας μέλι)
  7. Αδειάστε και το smoothie φράουλας στα ποτήρια 
  8. Το smoothie είναι έτοιμο!
Καλό θα ήταν να προσφερθεί αμέσως προς κατανάλωση!

VEGETaRIAN ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΥΛΙΚΑ:

  • 1,5 πακέτο Βιτάμ
  • 1,5 πακέτο digestive
  • 6 κουταλιές τις σούπας κακαο
  • 1 σακουλάκι καρύδια
  • 3/4 πακέτου άχνη ζάχαρη
(ποσότητα για δύο κορμούς)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το Βιτάμ και περιμένουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα, προσθέτουμε το κακάο και την άχνη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σπάμε τα μπισκότα σε ένα μπολ και τα καρύδια στο μπλέντερ.

Ύστερα, ρίχνουμε το ρευστό μείγμα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και ένα κομμάτι λαδόκολλας ίσου μεγέθους το οποίο βάζουμε πάνω από το αλουμινόχαρτο.

Ρίχνουμε το μισό μείγμα στην αρχή της λαδόκολλας και τέλος το τυλίγουμε μαζί με το αλουμινόχαρτο. Κάνουμε ακριβώς το ίδιο και για το υπόλοιπο μείγμα μας.

Τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες και είναι έτοιμα.

Καλή μας απόλαυση!

Ελευθερία Τρ., Αναγνώστρια

Ασχολείται με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και το στίβο.

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ

ΕΥΚΟΛΗ+ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

ΜΕ...ΛΙΓΑ ΛΙΠΑΡΑ!

  • 125g καρύδια
  • 180g κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ telia (3,5% λιπαρά)
  • 280g κουβερτούρα NESTLE dessert (ή κουβερτούρα ΓΙΟΤΗΣ με στέβια*)
  • 1 μεσαίο μπολ με τρούφα ή τρίμμα καρύδας ή σκόνη κακάο


*προϊόν χωρίς γλουτένη

  1. Βγάζουμε από το ψυγείο την κρέμα γάλακτος
  2. Λιώνουμε σε μπελ μαρί την κουβερτούρα
  3. Χτυπάμε στο multi τα καρύδια μας (μπορεί να είναι είτε σε σκόνη, είτε να έχουν μείνει κάποια κομμάτια)
  4. Σ' ένα μπολ βάζουμε τη λιωμένη κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα μας τα καρύδια από το multi και ανακατεύουμε καλά.
  6. Βάζουμε το μείγμα μας στο ψυγείο για 2 ώρες.

Μετά τις 2 ώρες:

  1. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο.
  2. Παίρνουμε ένα κουτάλι της σούπας και λαμβάνουμε μικρή ποσότητα από το μείγμα μας.
  3. Πλένουμε καλά τα χέρια μας και παίρνουμε το περιεχόμενο της κουταλιάς και το κάνουμε μια μπαλίτσα.
  4. Βυθίζουμε την μπαλίτσα αυτή σε τρούφα στο μπολ που περιέχει τρούφα ή τρίμμα καρύδας ή σκόνη κακάο. Αφαιρούμε και τη βάζουμε σ ένα μεγάλο πιάτο.
  5. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το περιεχόμενο του μπολ.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΑΑ ΣΕΦ