ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΓΕΥΜΑ ΚΡΕΑΤΟΣ:
Κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι) ή άπαχο μοσχάρι +1 κούπα σκουρόχρωμα λαχανικά (για υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες) + 1 φέτα (30γρ.) ψωμί ή 1 μεσαία βραστή πατάτα.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ ΨΑΡΙ:
Ψάρι επιλογής +1 κούπα σκουρόχρωμα λαχανικά (για υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες) + 1 φέτα (30γρ.) ψωμί ή 1 μεσαία βραστή πατάτα.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΑΛΑΤΑ ΓΙΑ VEGANS:
Κύριο συστατικό:
- Λόλα ή μαρούλι και ρόκα ή σπανάκι κ.ά.
- 1 μικρό αβοκάντο
- 1 φλυτζάνι κινόα (αφού το έχετε προετοιμάσει κατάλληλα για κατανάλωση)
- 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα
- 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
- 1 μικρό μήλο
- 1 μικρό πορτοκάλι
- Χυμό από 1 μεσαίο πορτοκάλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 κουταλιά της σούπας σπόρους chia ή λιναρόσπορο.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ- ΕΠΙΛΟΓΕΣ:
- 1 μεσαίο φρούτο εποχής+ 1 μπάρα δημητριακών
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι χαμηλών λιπαρών+ 1 φρούτο εποχής+ 1κουταλιά του γλυκού μέλι ή σταφίδες+ κανέλα
- σαλάτα εποχής+ 1 αυγό βραστό+ 1 κριτσίνι ολικής άλεσης+ 30γρ τυρί κίτρινο
- 1 φρούτο εποχής + 1 κουταλιά της σούπας καρύδια ή μεικτούς ξηρούς καρπούς
- 1 ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών+ 1 τοστ με ψωμί πολύσπορο ή ολικής(1 φέτα τυρί χαμηλό σε λιπαρά και 1 φέτα γαλοπούλα)
- Τονο-σαλάτα ή κοτο-σαλάτα+ 1 φέτα ψωμί (30γρ)
- 1 ποτήρι γάλα με 3 κουταλιές της σούπας δημητριακά ολικής αλέσεως+ 1 φρούτο εποχής.
- Ζελέ με γεύση της προτίμησής σας+ 1 φρούτο εποχής.
κολοκυθακια με κουσκους
Η συνταγή αυτή περιέχει μόνο 301kcal.
Γερμανική συνταγή.
υλικα
- 1 μικρό λεμόνι στημένο
- 50g κουσκούς
- 4 μεσαία κολοκυθάκια
- 60g ελιές χωρίς κουκούτσι
- 40g λιαστές τομάτες
- 1 μεσαίο κρεμμύδι
- 125g μοτσαρέλα
- 20g μαϊντανό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 20g κουκουνάρι
- αλάτι
- πιπέρι
προετοιμασια
- προθερμένουμε τον φούρνο στους 220oC
- βάζουμε το κουσκούς σε 200mL ζεστό νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει για 5 min
- πλένουμε και κόβουμε κατα μήκος τα κολοκυθάκια (ξύνουμε το εσωτερικό τους και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ)
- κόβουμε τις τομάτες, τις ελιές και τη μοτσαρέλα σε μικρά κομμάτια
- καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε δαχτυλίδια
- πλένουμε τον μαϊντανό και τον κόβουμε σε κομμάτια
εκτελεση
- Στο μπολ με το περιεχόμενο απο τα κολοκυθάκια, βάζουμε όλα τα παραπάνω ( ελιές, τομάτες, κρεμμύδι, μαϊντανό, μοτσαρέλα, στραγγισμένο κουσκούς)
- προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, καθώς και τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε καλά!
- Μοιράζουμε το περιεχόμενο του μπολ σε στα κολοκυθάκια και ρίχνουμε από πάνω το κουκουνάρι.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο στον αέρα, στους 200οC, για 15-20min.
προτεινομενοσ τροποσ σερβιρισματος
Μπορούμε αν θέλουμε κατά την διάρκεια να κρατήσουμε λίγο μαϊντανό και ελιές και να τις ρίξουμε από πάνω λίγο πριν σερβίρουμε τα κολοκυθάκια μας.
Έτσι, θα έχει ακόμα πιο πλούσια μυρωδιά και θα φαίνεται πιο φρέσκο το γεύμα μας!
ΥΓ: μην ξεχνάτε ποτέ την σαλάτα ως συνοδευτικό με τα γεύματά σας
Καλή επιτυχία!
Soula L., Αναγνώστρια
Ασχολείται με τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς.
© 2023 All rights reserved.